top of page
"Trä, koppar, plåt, järnskrot, keramik och betong. Gert Schuld använder sig av allt som är formbart. Allra helst arbetar han med riktigt stora format."
Gert Schuld

Gert Schuld föddes 1946 i Tyskland och flyttade till Sverige 1973 där han genast började med keramik. Det hela började med en äpplegren som han hittade. Det blev en kvinna, mycket slank, men bra. Därefter hittade Gert tjusningen i lera. Gert är autodidakt och har aldrig besökt en konstskola eller dylikt. Inspiration får han från Gaudi, Hundertwasser, Dali m.m. 

Första utställningen hade Gert i Åseda, därefter i Växjö, Lessebo, Hultsfred, Västervik, Oskarshamn, Österlens konstrunda. I Tyskland hade han utställningar i Euskirchen, Köln och Stade. Gert Schuld är representerad i Hultsfreds kommun, Västerviks kommun, Landskrona, Euskirchen och Tokio. 

Gert Schuld använder sig av allt som är formbart. Allra helst arbetar han med riktigt stora format, "ju större desto bättre". Men det blir allt som oftast stuvbitar över och de ska också användas,  följaktligen gör han även miniatyrer emellanåt.

Efter många om och men har Gert nu öppnat sin trädgård för allmänheten.  4000 m2, cirka 100 skulpturer i lera, stengods, porslin, trä och koppar är utställda. Till nästa år är det planerat ett inomhusgalleri på 50 m2 så att även andra konstnärer kan 

ställa ut, dessutom blir anläggningen större med en damm,

skogsstigar, skulpturer och lugna hörn med färgglada

bänkar till besinning och eftertanke.

 

bottom of page